Veilig en veelzijdig speelgoed voor uw hond

Een nieuwe pup of jonge hond in huis? Zeker de pup vindt in het begin voldoende afleiding in alle nieuwe prikkels uit zijn omgeving en zal dan ook regelmatig geestelijk en lichamelijk verzadigt in een diepe slaap vallen, die hij overigens ook hard nodig heeft. Al gauw worden veel zaken gewoon en gaat hij op zoek naar nieuwe uitdagingen. Afhankelijk van het ras en het oorspronkelijke fokdoel b.v. de jacht, het drijven van schapen of het waak- en verdedigingswerk, zal de hond zowel lichamelijk als mentaal gevoed moeten worden. Doen we dit niet of onvoldoende dan gaat hij zich vervelen. Om zijn energie kwijt te raken, gaat hij zelf op zoek naar bezigheden en soms heel toevallig stuit hij op een heerlijke tafelpoot of een los draadje in de vloerbedekking. Het kwaad is geschied.

foto11Een regelmatige wandeling, tijdsduur en intensiviteit afgestemd op de leeftijd van de hond, vol met verassingen waaronder

  • Wijziging in de vaste route
  • Wandelen in een nieuwe omgeving
  • Mogelijkheid tot spel met soortgenoten tijdens de wandeling
  • Spelen met de baas tijdens de wandeling ( zoeken, apporteren e.d.)
  • Trainingsoefeningen doen
  • Meenemen tijdens het fietsen of joggen ( let op de leeftijd, opbouw en temperatuur)

zal een hond zowel lichamelijk als geestelijk gezond en tevreden houden.

In deze hectische tijd, waarin iedereen soms druk is met van alles, niet altijd evenveel tijd over heeft en de hond soms ook periodes alleen moet blijven, biedt goed en veilig speelgoed misschien de oplossing tot zinvol vermaak.