De eerste periode dat de pup of jonge hond in huis is, is het voor de eigenaren enorm genieten. Maar vaak worden ze ineens verrast of ingehaald door (te) weinig tijd, kennis of ervaring of gewoon door het feit dat de nieuwe huisgenoot heel anders is dan de vorige hond.

Iedere baas droomt ervan dat zijn hond zal uitgroeien tot een vrolijke, gezonde, goed opgevoede, sociale, kind vriendelijke, nooit trekkende en altijd luisterende kameraad die je overal mee naar toe kan nemen. Het opvoeden en socialiseren van een pup of jonge hond lijkt soms zo vanzelfsprekend en toch... 

Het leerproces van een pup gaat snel, SUPER snel en dit proces is al begonnen bij de fokker. Tot de leeftijd van ongeveer 16 weken zit de pup in één van de belangrijkste fases van zijn ontwikkeling. Hoe eerder ik een nieuwe eigenaar bewust maak van wat er aan zijn riempje loopt (of trekt) hoe beter. Alles wat uw pup niet (aan) leert hoeft hij ook niet af te leren. 

Laat mij u vooral (preventief) begeleiden en ondersteunen om SAMEN het DOEL, een sociale en evenwichtige hond, te bereiken. 

In mijn lessen ligt naast socialisatie de nadruk op opvoeding. De puppy's leren zonder dwangDe hond word beloond voor zijn positieve gedrag d.m.v. heel veel BRAAFJES, een lekker snoepje of door spel, echter er zijn ook grenzen en die zal ik u ook leren aangeven.

Iedere baas is anders en geen hond is hetzelfde, het is uw hond en u bepaald wat u wel of niet wilt. In de lessen toon ik veel respect voor de mogelijkheden, verwachtingen en de eigenheid van elk hondje en zijn unieke eigenaar. 

De lessen zijn speels, opbouwend en vol met prikkels. Naast de lessen op het veld gaan we ook op pad zodat de hond leert zich overal te gedragen en om te gaan met andere prikkels en situaties ( socialisatie). Door de weken / maanden leggen we SAMEN de basis in de opvoeding van uw hond. 

Bij de Roedel heeft u altijd te maken met dezelfde instructeur. U mag mij altijd mailen of bellen als het even niet wil lukken. Mijn TIP laat "ongewenst" gedrag, hoe onschuldig dit ook lijkt, niet onnodig lang duren! 

Om het bovenstaande te bereiken zijn er diverse cursussen (op zondag en woensdagavond) maar er zijn ook diverse andere mogelijkheden waaruit u zelf een passende keuze kunt maken  

foto7

                                                                                                       

 Heeft u vragen welke mogelijkheden er voor u zijn neem gerust contact met me op.

 Kijk ook eens onder het kopje Informatie- uw nieuwe pup,

 U vind hier advies en mogelijk de antwoorden op de vragen welke in het begin naar boven komen.