foto5

Algemeen 

Eindelijk is het dan zover u hebt de pup mogen halen bij de fokker en thuis is alles in gereedheid gebracht voor zijn komst. Zowel van de fokker als van iedereen om u heen heeft u goede tips en informatie gekregen over wat wel en wat NIET te doen.

Vanaf het moment dat uw pup bij de fokker vertrekt, gebeurd er een heleboel voor hem/haar. Alle indrukken en gebeurtenissen dragen bij tot een verdere invulling van socialisatie.

 

Wanneer starten  

Bij de Roedel bent u welkom met uw pup vanaf de leeftijd van 10 weken.Uw pup moet minimaal een eerste enting hebben gehad. 

U kunt meteen starten, maar u kunt ook besluiten om de 1e les zonder pup te komen als deze nog wat onwennig is.  

U zult ervaren dat uw pup zich razend snel ontwikkelt en u zowel kan vertederen, verbazen, maar soms ook tot enige wanhoop kan drijven.  

Wilt u prefeventief of in de eerste begin dat de pup in huis is hulp of ondersteuning bij zaken als, zindelijkheid, wel of geen bench, alleen laten, aan de lijn lopen en …., overweeg dan voor een privé les of maatwerk bij u thuis.  

 Inhoud cursus

 In de lessen besteed ik aandacht aan o.a. 

* zindelijkheid;
* bench-training;
* alleen blijven;
* kind-hond;
* meelopen aan een losse lijn
* leren spelen met de baas en andere soortgenoten;
* komen;
* omgaan met en negeren van prikkels;
* wachten, zitten, liggen en verzorgende handelingen;

Ook NEE (leren) zeggen is een onderdeel binnen de opvoeding.

Alle onderdelen worden op het veld, maar zeker ook in praktijk situaties geoefend. We brengen een bezoek aan de Kinderboederij, de wijk of het centrum, het bos en/of strand. U wilt namelijk dat uw hond overal naar u gaat luisteren.

Bij dit alles is aandacht voor de baas en duidelijk zijn een MUST, dit blijven we oefenen en toetsen door de diverse fases heen wanneer uw pup opgroeit tot een jonge hond.

 Natuurlijk is het van belang zelf ook met de pup / jonge hond zoveel mogelijk op positieve wijze nieuwe dingen te blijven oefenen en ondernemen. 

Mocht het even iets minder gaan laat dan ongewenst (aangeleerd) gedrag hoe onschuldig ook, niet te lang duren. Geef het aan dan kan ik uw helpen. 

Duur en kosten  

Duur:  8 lessen van 1 uur   
Dagdeel: zondagochtend 

 Kosten: 100 euro

Extra: 

Iedereen van de familie is welkom en er mag geruild worden.

Betalen en inschrijven doet u in de 1e les.

Wilt u na de eerste les niet doorgaan dan betaald uw éénmalig 12,50 euro voor de les en bent u verder niks verplicht. 

Ik begroet u en uw pup graag in één van mijn groepen.